OVER BRUGZIT

 

Statushouders maken in Nederland een nieuwe start. Maar hoe bouw je een nieuw leven op als niks is zoals je gewend bent? De culturele verschillen zijn groot en de taalbarrière is een belemmering.

 

BrugZit biedt Eritrese, Ethiopische, Syrische, Afghaanse, Iraanse, Irakese en Somalische statushouders hulp en begeleiding. We maken nieuwkomers wegwijs in de Nederlandse samenleving en arbeidsmarkt. Als bruggenbouwers verkleinen we de kloof tussen twee werelden. Dat doen we in hun eigen taal en op een cultuursensitieve manier, zodat ze écht begrijpen waar het over gaat.

 

Wij staan voor maatwerk, want iedere statushouder heeft een eigen geschiedenis en toekomstbeeld.

We coachen en begeleiden op een manier die bij hem of haar past.

 

Ons doel

Onze bruggenbouwers hebben ervaring met trainen en begeleiden. We zijn ervaringsdeskundigen met dezelfde achtergrond als de statushouders, waardoor wij de verschillen in cultuur en leefwereld als geen ander begrijpen. We spreken dezelfde taal, met een focus op het Nederlands. Zo vergroot het taalbegrip van de statushouders en kunnen zij zich steeds beter verstaanbaar maken. We bevorderen de zelfstandigheid en het zelf organiserend vermogen van de statushouder. We maken verbinding met de Nederlandse maatschappij en ondersteunen in alle zorgvraagstukken. We maken statushouders bewust van hun eigen mogelijkheden, wensen en kansen met altijd ons doel voor ogen: zelfredzaam zijn en actief meedoen in de samenleving en arbeidsmarkt.

 

Waarom als gemeente of maatschappelijke organisatie samenwerken met BrugZit?

 

Wij weten precies tegen welke obstakels Eritrese, Ethiopische, Syrische, Afghaanse, Iraanse, Irakese en Somalische statushouders aanlopen in het participatieproces. Daardoor kunnen we resultaatgericht werken en behalen we maatschappelijk rendement. Daarnaast werken we samen met allerlei maatschappelijke bedrijven en organisaties. We kennen de spelers in het veld en weten hoe belangrijk multidisciplinaire samenwerkingen zijn.

 

BrugZit is kostenbewust, transparant en professioneel. Als landelijke welzijnsorganisatie in het sociaal domein hebben wij sinds 2017 tientallen statushouders geholpen om zelfredzaam te zijn en actief deel te nemen aan de Nederlandse maatschappij.

 

Hoe kunnen we jou helpen?

Laat het ons weten.

 

Benieuwd naar de gezichten achter BrugZit?

Maak kennis met ons!