MAAK KENNIS MET ONS

 

Shewit Ghebreamlak

Managing Director

 

 

Shewit is geboren in Nederland en heeft Eritrese ouders. Ze groeide op in twee culturen, wisselt zo van het Nederlands naar het Tigrinya en geniet net zoveel van Eritrees eten als van Hollandse pot. Het raakte haar om te merken dat Eritreeërs moeizaam integreren en daardoor weggezet worden als lui en ongemotiveerd. Volgens haar zijn Eritreeërs juist harde werkers, die niets liever willen dan aan de slag gaan. Het probleem? De afstand tussen Eritrese vluchtelingen en de Nederlandse samenleving is enorm. Ze hebben een brug nodig. Die brug bouwt Shewit met BrugZit. Inmiddels zet ze zich met BrugZit in voor statushouders uit allerlei verschillende landen en culturen.

 

 

 

Yonathan Michael

Consultant & Trainer

 

Yonathan groeide met zijn Eritrese ouders op in Ethiopië,

tot hij op zijn dertiende naar Nederland kwam. Dat was wennen! Door zijn eigen ervaring begrijpt hij heel goed waar andere statushouders tegenaan lopen. Tijdens zijn werk als tolk zag hij dat er veel aanbod is om statushouders te ondersteunen, maar dat het tóch velen niet lukt om hun draai te vinden. Met BrugZit zorgt Yonathan voor trainingen en begeleiding die wel aanslaan, omdat ze cultuursensitief en in de taal van de statushouders zijn. Wel zo fijn om de ander te begrijpen én zelf begrepen te worden!

Aman Habtemariam

Consultant & Trainer

 

Toen Aman vijftien jaar geleden als tiener vanuit Ethiopië naar Nederland kwam, moest hij niet alleen wennen aan het koude Nederlandse weer, maar ook aan de Nederlandse denkwijze. Hij was het niet gewend om iemand in de ogen te kijken als je praat. Een directe vraag stellen voelde onbeleefd en wat waren die Nederlanders open! Als ervaringsdeskundige en bruggenbouwer biedt Aman landgenoten een helpende hand. Met Brugzit zet Aman zich in om statushouders een goede toekomst te bieden in de Nederlandse maatschappij. Hij heeft zijn draai gevonden. Dat gunt hij iedere andere statushouder ook.

Trainers en begeleiders
Wij werken samen met een uitgebreid team van gedreven en ervaren trainers en begeleiders. Ze luisteren naar waar de statushouder behoefte aan heeft en vertalen dat naar begeleiding die past. Omdat ze dezelfde (culturele) achtergrond hebben als de statushouders, kunnen ze ervoor zorgen dat alle info écht aankomt.

Ze begrijpen elkaar.