BAAS OVER JOUW FINANCIËN 

& DIGITALE ZELFREDZAAMHEID

 

Financieel zelfredzaam zijn is voor veel statushouders een uitdaging. Het financieel systeem in eigen land is meestal compleet anders dan dat in Nederland. De grote culturele verschillen en een slechte taalbeheersing maken het nog ingewikkelder. Ook door gezondheidsproblemen of een moeizame gezinshereniging raken ze het zicht op hun inkomsten en uitgaven kwijt, waardoor er al snel een tekort ontstaat. Wat doe je dan met onvoorziene kosten als een eindafrekening van elektra of een kapotte koelkast?

 

Vaak neemt een maatschappelijk begeleider de administratie uit handen, omdat het door de taalbarrière niet lukt om de statushouders uit leggen hoe het werkt.

 

Met de training  ‘Baas over jouw financiën & digitaal Nederland’ leren ze om het zelf te doen. In tien weken leren de deelnemers onder andere te budgetteren, krijgen ze tips om brieven en mails beter te begrijpen en gaan ze intensief aan de slag met hun digitale vaardigheden. Ze leren internetbankieren en zijn in staat om hun financiën online te beheren.

De trainingen zijn cultuursensitief en in de taal van de statushouders, met een focus op het Nederlands. 

 

Heb jij cliënten die nog niet financieel redzaam zijn en hulp kunnen gebruiken?

Neem dan contact met ons op.