MEEDOEN IN NEDERLAND

 

Vrouwen die nog niet zo lang in Nederland wonen, zijn vaak heel druk met het op weg helpen van hun gezin. De kinderen gaan naar school, de partner aan het werk. Daardoor komen ze niet of nauwelijks toe aan zichzelf. Hoe zien zij hun eigen toekomst in Nederland? Door de taalbarrière, de culturele verschillen en het gebrek aan sociale contacten voelen ze zich vaak onzeker.

 

Met de empowermenttraining ‘Meedoen in Nederland’ helpen wij vrouwen grip te krijgen op hun leven. In tien workshops verlagen we de drempel naar de arbeidsmarkt. Dat doen we door hen te informeren, activeren en vaardigheden aan te leren. Zo weten ze bijvoorbeeld hoe ze kinderopvang moeten regelen en leren ze hoe solliciteren in Nederland gaat. Daarnaast versterken we hun zelfvertrouwen. Ze denken na over wat zij zelf willen bereiken en worden zich bewust van hun eigen mogelijkheden en kwaliteiten. Zo kunnen ze zelfverzekerd op zoek naar werk dat bij hen past.

 

Om alle vrouwen maximaal te empoweren, geven we de cultuursensitieve training in de eigen taal (Arabisch of Tigrinya), met een focus op het Nederlands. Onze trainers begrijpen als geen ander waar deze vrouwen tegenaan lopen en wat hun integratie juist bevordert.

 

Lees hier hoe wij in Houten Syrische en Eritrese vrouwen empowerden en zij hun certificaat ontvingen uit handen van de wethouder.

 

Heb jij vrouwelijke cliënten die hun eigen talenten niet durven of kunnen benutten?

Neem dan contact met ons op.